کد خبر 434032
تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲

آیات عظام امام خمینی، بهجت و خامنه ای: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی دارد، بنابراحتیاط واجب، باید از تزریق آن خودداری کند؛ ولی اگر جنبه دوایی دارد و یا عضو را بی حس می کند، تزریق آن اشکال ندارد.

 به گزارش مشرق، بررسی روش های درمانی چون تزریق آمپول برای روزه‌دار می‌تواند از نظر فقهی روزه‌داران را یاری کند، مراجع با تزریق درمانی مخالفتی ندارند اما در رابطه با تزریقهای مغذی و مقوی که مانند غذا بوده و مستقیم وارد خون می شوند دیدگاه های مختلفی وجود دارد.که در اینجا نظر چند تن از مراجع معظم تقلید را برای شما عزیزان نقل می کنیم.

 سؤال: حکم تزریق سرم در حال روزه  ماه مبارک رمضان چیست؟

آیات عظام؛ امام خمینی، تبریزی، خامنه ای، مکارم و وحید: بنابر احتیاط واجب، باید از تزریق سرم خودداری کند؛ خواه جنبه  غذایی و تقویتی داشته باشد؛ یا جنبه  دوایی و مانند آن.

آیات عظام؛ نوری، صافی و سیستانی: تزریق سرم روزه را باطل نمی کند؛ خواه جنبه  غذایی و تقویتی داشته باشد، یا جنبه    دوایی و مانند آن.

آیت الله العظمی فاضل: اگر سرم جنبه  غذایی و تقویتی داشته باشد، باید از تزریق آن خودداری کرد؛ ولی اگر جنبه  دوایی و مانند آن داشته باشد، تزریق آن اشکال ندارد.

آیت الله العظمی بهجت: تزریق سرم روزه را باطل می کند.

سؤال : حکم تزریق آمپول در حال روزه ماه رمضان چیست؟

آیات عظام امام خمینی، بهجت و خامنه ای: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی دارد، بنابراحتیاط واجب، باید از تزریق آن خودداری کند؛ ولی اگر جنبه دوایی دارد و یا عضو را بی حس می کند، تزریق آن اشکال ندارد.

آیت الله العظمی فاضل: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی داشته باشد، باید از تزریق آن خودداری کرد؛ ولی اگر جنبه  دوایی دارد و یا عضو را بی حس می کند، تزریق آن اشکال ندارد.

آیت الله العظمی مکارم: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی یا دوایی داشته باشد، بنابر احتیاط واجب باید از تزریق آن خودداری کرد؛ ولی اگر عضو را بی حس می کند، تزریق آن اشکال ندارد.

آیات عظام تبریزی، سیستانی، صافی و و حید: تزریق آمپول روزه را باطل نمی کند؛ خواه جنبه  غذایی و تقویتی داشته باشد، یا جنبه  دوایی و مانند آن.

 سؤال : گاهی از لثه  هایم خون بیرون می آید و با آب دهان مخلوط می گردد؛ آیا اگر آن را فرو ببرم، روزه باطل می شود؟

همه مراجع (بجز آیات عظام تبریزی، صافی و نوری): اگر خون در آب دهان مستهلک شود، فرو بردن آن روزه را باطل نمی کند.

آیت الله العظمی نوری: فرو بردن آن جایز نیست؛ هر چند در آب دهان مستهلک شود.

سؤال: به جهت بیماری لثه، در روز چندین بار از آن خون می آید؛ ولی بدون توجه فرو می رود، آیا روزه باطل می  شود؟

همه مراجع: اگر بدون توجه و اختیار فرو داده شود، روزه صحیح است.

سؤال: پر کردن دندان در ماه مبارک رمضان، چگونه است؟

همه مراجع: پر کردن یا جرم گیری و کشیدن دندان در ماه رمضان، برای پزشکان جایز است و برای شخص روزه دار زمانی جایز است که مطمئن باشد، خون یا آبی که به وسیله دستگاه وارد فضای دهان می شود، فرو نخواهد رفت.

منبع: حوزه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس